Nyheter 2012

Rebecca Peterson mottagare av The Peter Wallenberg Sportmanship Award
2012-11-01

Direkt efter sin första match i Stockholm Ladies fick Rebecca Peterson ta emot ett fint pris. Hon fick ta emot ”The Peter Wallenberg Sportmanship Award” för sitt sportsliga uppträdande på och utanför tennisbanan.

Priset som delas ut av IC (International Lawn Tennis Club of Sweden) och Svenska Tennisförbundet, består av ett resestipendium på 10 000:-. Prisutdelare var Mikael Tillström från IC och Kenneth Bergbom från Förbundet.

 

IC:s 75-årsjubileum firades stilenligt
2012-10-24

IC firade sitt 75-årsjubileum den 8-9 september. Tillsammans med IC Danmark som firar 50 år blev det ett intensivt matchande på nedre banorna vid Båstad Tennisstadion både
lördageftermiddag och söndagförmiddag med härliga dubbel- och mixedmatcher. Några tappra spelade golf på Bjäre i hårda vindar på lördagseftermiddagen. Jan Apell och Mikael
Tillström golfade på lördagen, men på söndagen dressade de om till tennis och såg till att Sverige till slut kunde besegra Danmark i en prestigefylld match!

Lördagkvällen inleddes på Sveriges Tennismuseum, där Jonte Sjögren svarade för en trevlig visning. Därefter välkomnade vår ordförande Poker Wallenberg till Restaurang Sand och en mycket välsmakande middag och med härlig stämning vid alla borden.

Firandet avslutades med lunch på söndagen med prisutdelning och goda smörrebröd på Sands bakficka.

Tack vare vår nya sponsor, Eurocard, hade vi möjlighet att subventionera jubileumsfirandet rejält för alla IC-medlemmar som tillbringade en mycket trevlig helg i Båstad!

 

Ännu en lyckad IC-dag i Båstad
2012-10-24

Vår traditionella IC-dag arrangerades måndagen den 16 juli. Som vanligt inleddes dagen med tennis på de fina grusbanorna i Förslöv på förmiddagen. Segrare blev Christer Holm.

Efter lunch var det dags för golftävlingen på Båstad GK. Vädret var till en början lovande, men efter någon timme blev det dock hällregn och blåst. Hasse Nerell stod bäst pall på banan
och försvarade sin titel.

Till kvällen kom det fina vädret fram igen, och de 32 personer var på plats och avnjöt en mycket god och trevlig middag på golfklubben.

 

IC-träff på If Stockholm Open
2012-09-07

Välkommen till en trevlig tennisdag och samvaro på If Stockholm Open i Kungl. tennishallen, då If Stockholm Open bjuder dig som är IC-medlem på en tennisbiljett.

Erbjudandet gäller måndagen den 15 oktober. Matcherna startar kl 12

Du hämtar ut Din biljett i biljettkassan vid publikentrén. Ange ditt namn och inbjudan IC-medlem när du kommer dit.

Vi ses vid centercourten!

Styrelsen, IC of Sweden

 

IC Mixed Trophy/The Wallenberg Trophy i Royan
2012-06-07

IC Mixed Trophy/The Wallenberg Trophy är en lagtävling mellan IC-klubbarna i England, Frankrike, Belgien och Sverige. Arrangemanget cirkulerar mellan länderna. årets upplaga, den 14:e i ordningen, förlades arrangörslandet Frankrike till Royan på den franska östkusten i anslutning till Garden Tennis /Royan Ocean Clubs 100-årsjubileum.

Inför årets tävling hade IC of Belgium beslutat avstå från fortsatt deltagande och det är nu klart att IC of Germany går in i stället och tar på sig nästa års arrangemang.

Tävlingen, vars initiativtagare är Margareta Bönström, är helt jämställd och består av fyra singlar och två mixedmatcher. Alla klubbar möter alla andra.

I årets svenska lag spelade Pialena Horndahl i den yngre damklassen (under 40) Och Sandra Svensson i damklass över 40 år. På herrsidan hade vi nominerat Håkan Svensson i herrar över 45 och Fredrik Waern in den yngre herrklassen.

Dessvärre blev Fredrik skadedrabbad strax före avfärd och fick lämna återbud. På Belgiens plats gick lag France II in och vi erhöll en fransman på Fredriks plats.

Trots vårt väl kämpande lag var vi rakt igenom en aning svagare än respektive motståndare vilket innebar att vårt lag hamnade på fjärde plats. Senaste gång som tävlingen genomfördes var i Stockholm då vårt lag stod som lyckliga vinnare, så nu krävs en rejäl uppryckning till nästa års tävling i Tyskland, preliminärt i september månad.

Vädret var bedrövligt med regn alla dagar och spel på grus inomhus, knappast till vår fördel. Rent socialt skötte sig dock truppen, med non-playing CaptainRolf Levin i spetsen, föredömligt och goda vänskapsband knöts eller återknöts.

Se fler bilder i fotogalleriet

Läs nyheter från 2014

Läs nyheter från 2013