Nyheter 2016

2016-10-31
 
Nyhetsbrev oktober 2016
 
IC-match mot England
Vi har nu startat upp ett matchutbyte mot IC England och arrangerade den första matchen i Båstad den 21-23 augusti. England kom med 12 spelare, 8 herrar och 4 damer, ett mycket spelstarkt lag, mest namnkunnig Mark Cox, Stockholm Open-vinnare 1976. Vi hade också mönstrat ett starkt lag som bestod av Ann Bengtsander, Gunilla Berg, Liliana Cronwall, Anna-Carin Månsson, Henrik Andrén, Sven Andrén, Stefan Dahlbo, Hans Ekwurtzel, Ulf Enander, Per Hjertquist, Christer Holm, Anders Hultin, Anders Johansson samt Olle Palmér.
 
Vi välkomnade England med en härlig grillkväll i Salkhuset under söndagskvällen, därefter blev det två intensiva matchdagar på Drivan. Vädret bjöd på både strålande sol men också en del regnskurar, Henrik Holm med personal såg dock till att vi kunde genomföra alla våra matcher på bästa sätt.
Totalt spelades 27 matcher, såväl singel- som dubbel- och mixedmatcher och England kunde stå som slutsegrare med 21-6.
 
På måndagskvällen bjöd Anders Johansson på ett mycket trevligt cocktailparty innan kvällen avslutades med middag på Restaurang Sand.
 
Under lunchen på tisdagen svarade Jonte Sjögren för en mycket uppskattad visning av Båstad Tennismuseum. Vi hade alla fantastiskt trevligt med Englands spelare både på och utanför tennisbanan och ser verkligen fram mot nästa match i England.
 
Se bilder från utbytet i fotogalleriet!
 
IC-dagen i Båstad
Sommarens stora höjdare, IC-dagen arrangerades i Båstad, måndagen den 18 juli. Dagen inleddes med tennisspel på Drivan och efter lunch golftävling på Båstad GK. En suverän och välbesökt middag på golfklubben avslutade den intensiva IC-dagen.
 
Se bilder från utbytet i fotogalleriet!
 
IC-lunch under Skistar Swedish Open
En trevlig och uppskattad IC-träff med subventionerad lunch anordnades på Restaurang Sand, lördagen den 16 juli.
 
STORT TACK till tävlingen som bjöd på semifinalbiljetter.
 
 
2016-05-10
 
Årets upplaga av IC Mixed Trophy/The Wallenberg Trophy
 Sverige stod som värd för årets upplaga av tävlingen som arrangerades i Salkhallen den 22-24 april. Det var för övrigt 20-årsjubileum för tävlingen. Vårt lag bestod av Maria Capistrano, Karolina Söör, Anders Rosén, Per Hjertquist och Christian Johansson.
 
Pga skada tvingades Maria ge upp efter sin första singelmatch och ersattes därefter av Sofie Björling, Sandra Svensson och Lotta Ekberg. Även Anders Rosén fick ge upp andra speldagen efter att ha presterat bländande tennis och ersattes av Marcus Thorstrand.
 
Det var mycket högklassig tennis som presterades under helgen, där Sverige första speldagen ställdes mot Frankrike, förlust med 4-2. Men, det var mycket nära ett 3-3-resultat, då Christian Johansson föll efter en mycket spännade match med 10-8 i avgörande. På lördagen stod England som motståndare och det blev storförlust med 6-0. Dock var matcherna betydligt jämnare än vad resultatet visade.
 
Sista speldagen mötte vi Tyskland som vunnit de två senaste åren och vi fick med oss ett 3-3-resultat.
 
Spännande värre blev avgörandet mellan England och Frankrike, vem som skulle stå som slutsegrare. Engelsmännen var tvungna att vinna lagmatchen, medan det för Frankrike räckte med ett oavgjort resultat. Efter singlarna stod det 2-2 och de två mixedmatcherna skulle bli avgörande. Till slut kunde Frankrike slå in matchbollen i en av matcherna och därmed stå som vinnare av IC Mixed Trophy/The Wallenberg Trophy och få lyfta den fina silverpokalen!
 
På lördagskvällen anordnades en mycket trevlig middag i Salkhallens restaurang, Bistro Garros, där vår ordförande Poker Wallenberg hälsade alla välkomna till bords.
 
Hela arrangemanget fungerade väldigt fint i Salkhallen och vi fick mycket beröm av de gästande lagen. Närheten till hotellet, Scandic Alvik, vägg i vägg med Salkhallen, uppskattades stort av lagen.
 
Nästa år kommer Frankrike att stå som värd för tävlingen.
 
Se bilder från årets turnering här.
 
 
2016-04-20
 
Nyhetsbrev april
 
IC Mixed Trophy/The Wallenberg Trophy, 22-24 april
Snart stundar årets upplaga av tävlingen som arrangeras i Salkhallen den 22-24 april. England, Frankrike och Tyskland deltar som vanligt. I år hoppas vi återta pokalen!
Matchtider: Fredag 22 april, kl 13 Singlar, kl 16 Mixedmatcher, Lördag 23 april, kl 11 Singlar, kl 15 Mixedmatcher, Söndag 24 april, kl 09 Singlar, kl 13 Mixedmatcher.
Vi arrangerar en Official Dinner under lördagkvällen, kl 18.30 Drink, kl 19 Middag i Salkrestaurangen. Du som är intresserad att komma på middagen är givetvis välkommen, kostnad 400 kr (subventionerad).
 
Anmälan till ic.ingvarcarlsson@gmail.com senast 20 april.
 
Årsmöte, Torsdagen den 19 maj
På uppdrag av vår Ordförande Peter Wallenberg Jr kallas klubbens medlemmar till Årsmöte i Salkhallen, torsdagen den 19 maj, kl 18.30. Vi startar med tennis, kl 17-18, förhoppningsvis med stort deltagande! Föredragningslista bifogas.
Efter Årsmötet äter vi en subventionerad (100 kr/person) och garanterat trevlig middag!
 
Anmälan till ic.ingvarcarlsson@gmail.com senast den 17 maj (pga middagsbeställning).
 
IC-lunch under Skistar Swedish Open, Lördagen den 16 juli
Välkommen till en trevlig tennisdag under Skistar Swedish Open, lördag den 16 juli, kl 13.15.
Kostnad för IC-medlem 150 kr, för respektive gäller faktisk kostnad, 195 kr exkl. dryck.
 
Anmälan till Cecilia Dahlman, 076 2005506 eller cecilia.dahlman@yahoo.se senast den 1 juli.
 
Sommarens höjdpunkt, IC-dagen i Båstad, Måndagen den 18 juli
IC-dagen i Båstad kommer att arrangeras måndag den 18 juli och ser ut så här:
Kl 09–11: Tennis
Kl 12: Samling på Båstad GK, kl 13, 1:a boll slår ut på nya banan
Kl 19.30: Middag på Båstad GK
Alla som deltar i tennis/golf bidrar till vårt förnämliga prisbord!
 
Anmälan till IC-dagen: ic.ingvarcarlsson@gmail.com eller 0708 759442 senast den 1 juli. Ange golfID, klubb och hcp vid anmälan.
Frågor om golfen, sena anmälningar/avhopp görs direkt till Hasse Nerell, 070 7567115
 
Medlemsavgift för 2016
Det är dags att erlägga årets medlemsavgift 350 kr som skall inbetalas på
postgirokonto 55 56 54-3, ILTC of Sweden.
Vill man bli ständig medlem kostar det 3500 kr och man slipper alla påminnelser!
Medlemsavgiften skall vara inbetald senast den 31 maj.
 
IC Match, Sverige-England, Båstad, 21-23 augusti
Vi kommer att starta ett utbyte med IC England och vi står som arrangör för den första matchen som spelas i Båstad den 21-23 augusti. Det blir singel-, dubbel- och mixedmatcher i åldrarna 55-75 år. Du som är intresserad kontakta snarast Per Hjertquist, 0708 661 615.
 
IC England kommer också att delta i Karlskrona internationella veterantävling direkt efter Båstad.
 
 
2016-01-18
 
Nyhetsbrev januari
 
IC-lunch under Collector Swedish Open
En trevlig och uppskattad IC-träff med subventionerad lunch anordnades på Restaurang Sand i anslutning till Collector Swedish Open i Båstad. Stort tack till Nina Wennerström och tävlingen som bjöd på semifinalbiljetter.
 
IC-dagen i Båstad
Sommarens höjdare, IC-dagen genomfördes traditionsenligt i Båstad och blev återigen en mycket trivsam heldag. Hasse Nerell svarade som vanligt för ett utmärkt golfarrangemang på Båstad GK och tog också en ny inteckning i den vackra vandringspokalen. En suverän och välbesökt middag på golfklubben avslutade den intensiva IC-dagen.
 
Du som har förslag och synpunkter på IC-dagen, kom gärna med dessa i god tid så vi kan planera inför nästa års aktivitet. Alla förslag/synpunkter välkomnas! Vilket datum föredras?
 
2016 spelas herrtävlingen först, den 9-17 juli och därefter damtävlingen den 17-24 juli.
 
IC Nordic Match, Norge
Sverige mönstrade ett starkt lag i mitten av september när det var Norges tur att arrangera det nordiska utbytet; Gunilla Berg, Marianne Fornstedt Robertson, Ulf Enander, Per Hjertquist, Anders Hultin, Jan Källqvist samt Olle Palmér. Arrangörerna med Liv Jagge, Fröjdis Forsberg och Jarl Bibow i spetsen såg till att lagen blev väl omhändertagna.
 
Matcherna spelades i form av dubbel och mixed som tävlingsledaren Jarl Bibow satte upp på bästa sätt. När han sedan räknade ihop alla matcher stod klart att Sverige vunnit totalt!
 
IC Junior Challenge, Spanien
Vartannat år arrangerar IC Council en fantastisk juniortävling för lag under 16 år, bestående av två flickor och två pojkar. Tävlingen spelas på alla kontinenter med ett slutspel för de fyra segrarna. Förra gången avgjordes finalen på Wimbledon och nästa gång arrangeras finalen på Monte Carlo Country Club!
 
Tennis Club Valdoreix, strax utanför Barcelona stod som arrangör för Europa. Coacherna Olle Palmér och Anders Johansson mönstrade ett starkt lag; Ebba Rosberg, Matilda Vidgren, Johan Garpered och Erik Grevelius, de representerade Sverige på allra bästa sätt.
 
Totalt åtta lag fick delta och man spelade alla mot alla i två grupper, Sverige hamnade med England, Irland och Slovakien. Det blev inledande seger mot seedade Slovakien, därefter förluster mot Irland och starka England. Det innebar 3e plats i gruppen och därefter spel om 5-6 plats. Pga ett otroligt regnoväder kunde endast finalen mellan England och Spanien avgöras på finaldagen. Spanien kunde till slut stå som vinnare i årets upplaga.
 
Ett speciellt tack till Anders Johansson som möjliggjorde Sveriges deltagande!
 
Peter Wallenberg Sportmanship Award
Årets stipendie, 25.000 kr, har mycket välförtjänt tilldelats Anton Örnberg från Kils TK. Anton fick mottaga stipendiet i samband med Svenska Tennisförbundets och SEBs ProAm-tävling i november.
 
IC Mixed Trophy/The Wallenberg Trophy 2016
Sverige arrangerar tävlingen den 22-24 april med SALKhallen som spelplats. Vi kommer att mönstra starkast möjliga lag så att den vackra pokalen återbördas till Sverige. Tyskland har vunnit de två senaste gångerna. Därutöver deltar England och Frankrike.