Nya medlemmar invalda under årsmötet

IC:s styrelse tillsammans med nyinvalda medlemmen Magdalena Sekkenes.

I samband med årsmötet den 22 november valdes fyra nya medlemmar in i IC Sweden. Förutom Magdalena Sekkenes, som syns på bilden ovan, hälsas Nadja Roma, Magnus Ennerberg och Magnus Bohman välkomna.

IC-dagarna och The Wallenberg Mixed Trophy inställda

Hej alla IC-medlemmar!

Hoppas ni har klarat er och är i form! Precis som resten av världen så har även svenska IC legat lågt med aktiviter på grund av pandemin. Och även om vi nu sakta, sakta kan se vissa ljusglimtar så har vi valt att ställa in IC-dagarna i Båstad i juli och även The Wallenberg Mixed Trophy i augusti. Riktigt tråkigt, men nu får ingenting gå fel! Vi hoppas och tror att ni har full förståelse för detta beslut och återkommer så snart allt har blivit normalt igen!

För svenska IC-styrelsen / Olle Palmér, sekreterare

Kallelse till årsmöte i IC Sweden

När: onsdagen den 21 oktober

Tid: kl. 18.30

Plats: Klubbrummet SALK-Hallen. Vi kommer att anpassa lokalen efter antalet anmälda deltagare för att mötet skall genomföras enl. folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Anmälan: Anmälan görs per mejl till secretary@ic-tennis.se senast måndagen den 19 oktober.

Vi bjuder på en kopp kaffe och en macka i samband med mötet.

Välkommen!

Styrelsen, IC Sverige

Föredragningslista

Peter Wallenberg Sportmanship Award

2019 års mottagare av Peter Wallenberg Sportmanship Award blev GLTK:s John Hallquist Lithén. Stipendiet delas ut till en spelare som utgör ett föredöme för svensk juniortennis. John fick ta emot den välförtjänta utmärkelsen av Svenska Tennisförbundets ordförande Åsa Hedin och generalsekreterare Christer Sjöö i samband med förbundets träff ”Färdriktning 2030” i Göteborg.

IC-dagarna i Båstad är inställda

Hej!

Hoppas ni mår bra i sommarvärmen!

Tyvärr har IC:s styrelse beslutat att ställa in IC-dagarna 9-10 juli pga pandemin! Inte helt överraskande kanske, men med resebegränsningar, åldersrestriktioner och inställda ATP- och WTA-tävlingar  får vi också anpassa oss till det. Riktigt trist! Men vi kommer tillbaka nästa år, när allt lagt sig!

Om ni ändå är i trakterna, så har Hasse Nerell sagt att han behåller tiderna på golfen och att han kör den i egen regi. Kontakta honom på mobilen, 070-756 71 15, om ni är intresserade.

Hoppas att ni ändå får en riktigt skön sommar!

IC styrelse/ Olle Palmèr

Årsmötet inställt

Hej alla IC medlemmar!

Tyvärr blir årsmötet måndagen den 4 maj inställt pga Coronaviruset! Vi återkommer med nytt datum efter sommaren.

Angående IC-dagen i Båstad i juli och IC Mixed Trophy i augusti är det än så länge tänkt att vi kör som planerat, men ändrar sig något så informerar vi.

Lev väl och var försiktiga!

Olle P

Nyhetsbrev 1, 2020

Erbjudande inför Davis Cup-matchen mellan Sverige och Chile, 6-7 mars i Kungl. Tennishallen

Välkomna att stötta vårt svenska DC-lag i denna helt avgörande kvalmatch. Som medlem av IC Sverige så får du möjlighet att köpa biljetter på sekt. A & M, de stoppade stolarna på långsidan för 150 kr. Ordinarie pris är 250 kr. I erbjudandet ingår även inbjudan till ”Mötesplats: Tennis”, ett panelsamtal med bl.a. ITF-presidenten David Haggerty och RF:s ordförande Björn Eriksson. Detta äger rum 15.30-16.15 dvs. före första singelmatchen på fredagen den 6 mars.
Anmälan görs till secretary@ic-tennis.se senast onsdag 12 februari genom att svara med antal samt e-post dit förbundet kan skicka biljetten. Betalning görs till oss på IC efter att du erhållit din e-biljett.

IC Mixed Trophy/Wallenberg Trophy

I år står vi i IC Sverige som värd för evenemanget. Detta är planerat att genomföras i Båstad 14-16 augusti. Spelplats för tennis båda dagarna är Drivan. Spelarhotell blir hotell Sand. Som traditionen bjuder blir det bankettmiddag på kvällen den 15 augusti.

Varje lag består av en lagkapten, en herrspelare över respektive en under 45 år samt en damspelare över respektive en under 40. Utöver Sverige så deltar även Tyskland, Frankrike och regerande mästaren England. Vi ser verkligen fram emot att få välkomna våra IC-vänner ifrån dessa nationer till Sveriges tennismecca – Båstad och hoppas på starkt läktarstöd ifrån er medlemmar på hemmaplan. Om du är intresserad av att representera Sveriges lag tar du kontakt med lagkapten Olle Palmér: secretary@ic-tennis.se   telefon: 076-567 44 87.

Årsmötet

Tid för årsmöte är satt till den 4 maj kl. 18.00 i Salkhallen. Separat kallelse kommer skickas ut i god tid innan mötet. Har du en fråga du önskar ta upp i samband med årsmötet är du välkommen att kontakta sekreterare Olle Palmér: secretary@ic-tennis.se telefon: 076-567 44 87

IC Cocktail, Paris

Även i år är vi i IC Sverige tillsammans med alla andra IC-klubbar inbjudna av IC Frankrike i samband med Franska Öppna. I inbjudan ingår biljett till tisdagen första veckan samt cocktailparty på kvällen dit alla IC-deltagare är inbjudna. Vi har som ambition att likt fjolåret även arrangera tennisspel på Tennis Club Stade de Francais i Boulongerskogen. Vi återkommer om detta och mer detaljerad info i kommande nyhetsbrev.

IC-dagarna i Båstad, 9-10 juli 

Varmt välkomna till IC-dagarna. Årets program: 

Torsdag 9 juli:
11-12 Tennis på Drivan,
13.00 Härlig sommarbuffé på Restaurang Sand.
14.00 (ca) Tennis, Nordea Open.
15.30 After Tennis
 
Fredag 10 juli:
12.00 IC-Golftävling, 1:a boll slår ut på Båstad GK (nya banan).
19.00 3-rätters middag på Restaurang Drivan.
 
Mer information och priser återkommer vi med. Ambitionen är att priserna skall vara detsamma som förra året.
 
Anmälan till IC-dagarna kan göras redan nu till Olle Palmér: secretary@ic-tennis.se, telefon: 076-567 44
Meddela ev. matallergi gällande fredagskvällens middag.
För anmälan till golfen gäller: ange golf-ID, klubb och hcp. Alla som spelar golftävlingen skall bidra till vårt förnämliga prisbord. Frågor om golfen ställs direkt till Hans Nerell, 070-756 71 15.
IC Sweden
Styrelsen

Nyhetsbrev 3, 2019

IC Mixed Trophy/Wallenberg Trophy
England stod som värd för årets tävling i Birmingham den 26-28 april.
Vårt lag svarade för en fin insats genom att besegra Tyskland i semifinalen med 4-2. England vann sin semifinal mot Frankrike med 6-0. I finalen blev dock hemmanationen för svåra, 1-5. I matchen om 3e pris vann Tyskland mot Frankrike, 4-2. Vårt lag: Maria Capistrano, D40+, Caroline Larsson, D25+, Henrik Holm, H45+ och Christian Hjertquist, H30+. Nästa år är det Sveriges tur att arrangera tävlingen.

Årsmöte
Ett välbesökt och trevligt årsmöte genomfördes den 22 maj i Salkhallen. Efter genomgång av verksamhetsberättelse och ekonomiskt utfall kunde mötet fastställa Resultat- och Balansräkning samt bevilja styrelsen ansvarsfrihet. Peter Wallenberg Jr omvaldes som ordförande. Då Ingvar Carlsson tackat nej till omval, utsågs Olle Palmér till ny sekreterare. Dessutom nyvaldes Henrik Stenmo som ledamot i styrelsen.

Även omval av Lars Nordenhök, revisor och Lars Myhrman, revisorssuppleant. Martin Flink, ordförande i SALK gratulerade Peter Wallenberg Jr, som nyligen fyllt 60 år med blommor. Även IC gratulerade med blommor. IC gratulerade också Margareta Bönström och Åke Eriksson som fyllt 90 år! Slutligen avtackades Ingvar Carlsson efter 18 år som sekreterare. Mötet avslutades med en god och trevlig middag.
Olle Palmér: kontaktuppgifter, mail: info@a4u.se tfn: 076 567 44 87

IC Cocktail, Paris
IC Frankrike bjöd mycket generöst in alla andra klubbar till tisdagens matcher den första veckan. Dessutom fick vi ta med en gäst, så Sverige representerades av närmare 20 personer.
Vi hann se både Mikael Ymer och Rebecca Peterson vinna! På kvällen bjöd de även på ett cocktailparty där vi fick chansen att träffa andra tennisvänner från världens alla hörn. Mycket uppskattat! Lite tennis hann vi spela också. På självaste Tennis Club Stade de Francais i Boulongerskogen. Stort tack till IC Frankrike! Rapport från Olle Palmér.

IC-dagar i Båstad, 11 och 12 juli
Torsdag 11 juli: kl 11-12 Tennis på Drivan, kl 13.00 Härlig sommarbuffé på Restaurang Sand.

Kostnad för IC-medlem 180 kr, för respektive faktisk kostnad 225 kr. Betalas på plats kontant eller med swish till Olle Palmér.

Fredag 12 juli: kl 08.00 1:a boll slår ut, Båstad GK (gamla banan).
kl 19.00 Middag på Restaurang Drivan: Fördrink, förrätt: Toast Skagen, varmrätt: helstekt fläskfilé, kaffe och kaka. Till maten ingår 2 glas vin/alt öl eller alkoholfritt alternativ.

Kostnad: 400 kr/person (rejält subventionerat av IC). Gäller även för respektive.
Betalas på plats kontant eller med swish till Olle Palmér.

Anmälan till IC-dagarna till Ingvar Carlsson, ic.ingvarcarlsson@gmail.com, senast 1 juli!
Meddela också ev matallergi gällande fredagskvällens middag!
För anmälan till golfen gäller: ange golf-ID, klubb och hcp. Alla som spelar golftävlingen skall bidra till vårt förnämliga prisbord. Frågor om golfen, sena anmälningar/avhopp görs direkt till Hans Nerell, 070 756 71 15.

Ha en skön sommar och vi ses i Båstad!

IC Sweden

Styrelsen

Nyhetsbrev 2, 2019

ÅRSMÖTE, Onsdag 22 maj
På uppdrag av vår Ordförande Peter Wallenberg Jr kallas klubbens medlemmar till Årsmöte i Salkhallen, Björn Borg-rummet, onsdagen den 22 maj. Vi inleder med tennis kl 17-18, Årsmöte kl 18.30 och avslutar kvällen med en trevlig middag.
Anmälan till Ingvar Carlsson, ic.ingvarcarlsson@gmail.com eller 0708759442 gällande
deltagande i tennis och/eller middag (100 kr) senast den 20 maj (pga middagsbeställning).

Inbjudan till Roland Garros IC Cocktail, Tisdag 28 maj
IC Frankrike bjuder in IC-medlemmar till en IC Cocktail samt områdesbiljett, tisdagen den 28 maj under French Open i Paris. IC-medlem får även ha en gäst med sig. Är du intresserad, maila Ingvar Carlsson senast den 15 maj! En fantastisk förmån som IC-medlem!
Det finns även möjlighet att spela tennis på en av de bästa tennisklubbarna i Paris, Stade Francais, måndag den 27 maj. För mer info kontakta Olle Palmér, tfn 076 567 44 87

SOMMARENS HÖJDPUNKTER, IC-dagar i Båstad, 11 och 12 juli
Torsdag 11 juli: kl 11-12 Tennis på Drivan, kl 13.00: Sommarbuffé på Restaurang Sand.
Kostnad för buffé, IC-medlem 180 kr, för respektive faktisk kostnad 225 kr. Betalas på plats kontant eller med swish. Vi har bokat plats för 35 personer.

Fredag 12 juli: kl 08.00 1:a boll slår ut, Båstad GK (gamla banan). Kl 19.00 middag på
Restaurang Drivan (Drivan Tenniscenter). Välkomstdrink. förrätt, varmrätt, kaffe och kaka samt 2 glas vin alt. öl eller alkoholfritt alternativ. Kostnad: 400 kr/person (subventionerat av IC).

Anmälan till bägge IC-dagarna görs till Ingvar Carlsson, senast 1 juli.
IC-medlemmars respektive är självklart också välkomna till IC-dagarna!
Anmälan till golfen: ange golf-ID, klubb och hcp. Alla som spelar golftävlingen skall bidra med något till vårt förnämliga prisbord. Frågor om golfen, sena anmälningar/avhopp görs direkt till Hans Nerell, 0707567115.

Medlemsavgift 2019
För dig som inte är ständig medlem skall årets medlemsavgift 400 kr inbetalas på postgirokonto 55 56 54-3, ILTC of Sweden, senast den 30 april.
Vill man bli ständig medlem kostar det 4 000 kr och man slipper alla påminnelser!

Vi hoppas på stort deltagande på våra IC-aktiviteter under 2019!

Med vänliga hälsningar

IC of Sweden

Styrelsen